Szükséglet

Boldogan élnek az emberek egy focipálya méretű, áram nélküli szigeten

Nincs áram, sőt vizük sincsen, ezért a szárazföldről kell hozatniuk. Senkinek sincs autója, a lakosok nagy része halászatból tartja el magát.

2018.11.02 10:19ma.hu
hirdetés

A Kolumbia karibi partjainál fekvő Santa Cruz del Islote a világ legsűrűbben lakott szigete: akkora a területe, mint egy focipálya, mégis mintegy 500-an élnek itt.

A mesterséges szigeten nincsen áram, se víz, ezért azt sokan a szárazföldről hozzák, de nyáron így is gyakori a vízhiány. A szigeten nincsen autó sem, és legtöbben a halászatból élnek.

Mivel nincsen fürdésre alkalmas tengerpartjuk, hogy mégis idevonzzák a turistákat, megnyitottak egy medencét, ahol tengeri állatokkal lehet együtt úszni - a cápákat is beleértve - írta a hvg.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.