Fegyvertesztelés

Ukrajna átmenetileg lezárja légterét a Fekete-tenger fölött

Rakétateszteket hajt végre Ukrajna az ország déli részén lévő Herszon megyében, emiatt átmenetileg november 1. és 4. között lezárja a légteret a Fekete-tenger fölött.

2018.11.01 05:30MTI

További részleteket egyelőre nem hozott nyilvánosságra Dmitro Sztrutinszkij, az ukrán hadsereg légi erejének szóvivője.

Az UNIAN ukrán hírügynökség a bejelentéssel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a várakozások szerint hamarosan megkezdődik az ukrán gyártású, Olha névre keresztelt új generációs tüzérségi rakétarendszer sorozatgyártása, és első példányaikat a tervek szerint a jövő év közepétől megkapják a fegyveres erők. A rakétarendszert sikeresen tesztelték tavaly áprilisban és decemberben. Az Olhához való szárnyas rakéták sorozatgyártása a tervek szerint az év végén vagy a jövő év elején elkezdődik.

Az lb.ua hírportál arra emlékeztetett, hogy 2016. december 1-én és 2-án hajtott végre az ukrán légi erő - a mostanihoz hasonlóan - rakétákkal tesztlövéseket az ország déli részén, illetve a fekete-tenger fölött. Moszkva hevesen tiltakozott akkor emiatt, és azzal fenyegetőzött, hogy az orosz légvédelem kilövi az ukrán rakétaindító állásokat, ha azok orosz objektumokat veszélyeztetnek az Oroszország által megszállt Krím félsziget övezetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.