Erőszak

Bombát küldtek Soros Györgynek

Robbanószerkezetet találtak hétfőn Soros György postaládájában.

2018.10.23 09:18MTI

Robbanószerkezetet találtak hétfőn délután Soros György házánál a levélládában - jelentette internetes oldalán a The New York Times című napilap.

A rendőrség közölte: a robbanószerkezet nem lépett működésbe, azt semlegesítették.

Az incidens Sorosnak a New York államban, a Bedfordhoz közeli Katonah településen lévő házánál történt.

"A ház egyik alkalmazottja nyitotta ki a csomagot, és azonnal beazonosította, hogy robbanószerkezet van benne. A csomagot kivitte a közeli erdős részhez és kihívta a bedfordi rendőrséget - olvasható a rendőrségi közleményben.

Soros György nem tartózkodott otthon.

A rendőrség közölte: az ügyet átadta a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), az FBI azonban nem kívánta kommentálni a történteket.

A The New York Times megjegyezte: az üzletember gyakran adományoz demokrata párti jelölteknek és a lap által progresszívnak nevezett ügyek számára.

"Aktivizmusa miatt konzervatív csoport gazemberként tekintenek rá és céltáblája antiszemita rágalmazásoknak is" - írta a The New York Times.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.