Ellenségeskedés

Nemzetiségi viszály szítása miatt indul eljárás Kárpátalján a magyarellenes óriásplakátok ügyében

Október 20-ra virradóra ismeretlenek provokatív tartalmú plakátokat helyeztek el Kárpátalja több községében.

2018.10.22 06:20MTI

Nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása miatt indított büntetőeljárást a Kárpátalja megyei ügyészség a hétvégén a megye több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok ügyében - jelentette hétfőn az Ukrinform ukrán hírügynökség, az ügyészség sajtószolgálatára hivatkozva.

A Kárpátalja megyei ügyészség közlése szerint október 20-ra virradóra ismeretlenek provokatív tartalmú plakátokat helyeztek el Kárpátalja több községében. Folyik a bűncselekményhez köthető személyek felderítésére irányuló nyomozás - tudatta a hatóság, amely szerint az ügyben nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása címén indított büntetőeljárást, az ukrán büntetőtörvénykönyv 161. cikkének 1. része alapján.

Szombat reggelre ismeretlenek Ungvár, Munkács és Beregszász környékén a főutak mellett óriásplakátokat helyeztek el a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének arcképével, nevével és az őket szeparatistának nevező ukrán nyelvű felirattal.

Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó szerint orosz titkosszolgálati provokáció a magyarellenes óriásplakátok kihelyezése a megyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.