Ellátás

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

A boltosok nem számítottak ekkora rohamra, pedig sejteni lehetett, hogy gond lesz.

2018.10.20 06:27ma.hu

Miután a héten legálissá vált a marihuána Kanadában, a könnyű drogot a keleti Új-Fundlandon kezdték először árusítani, mivel itt jött el először az éjfél. Az érdeklődés akkora volt, hogy a legtöbb boltban egy nap alatt kifogytak a fűből, és sokan egyelőre azt sem tudják, mikor érkezik az új szállítmány.

Quebec tartományban – bár órákat kellett várniuk az érdeklődőknek – sokan üres kézzel tértek haza, mert mire sorra kerültek, elfogyott a készlet. Egyes üzletekben néhány órával a nyitás után már csak korlátozott mennyiségeket árultak.

British Columbia tartományban a legolcsóbb pakkok már a nyitás utáni percekben elfogytak, és pár órával később a többiből sem lehetett rendelni. A helyzetet tovább nehezítette, hogy a Nunavut nevű oldal többször lefagyott a túlterhelés miatt – írta a VICE nyomán a 444.

A  Waterloo Egyetem és a C.D. Howe Institute egyébként előre jelezte, hogy Kanadában csak 210 tonnát tudnak leszállítani, miközben a keresletet 610 tonnára becsülték.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.