Baleset

Tragédia: kisiklott egy vonat Marokkóban - videó

A balesetben legalább tíz ember meghalt, és mintegy kilencvenen megsérültek.

2018.10.16 15:35ma.hu
hirdetés

Kisiklott kedden egy vonat a marokkói főváros, Rabat közelében, a balesetben legalább tíz ember meghalt, és mintegy kilencvenen megsérültek - írta Twitter-profilján a Sky News Arabíja pánarab televízió.

A hírügynökségek egymásnak ellentmondó adatokat közöltek az áldozatok számával kapcsolatosan. A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett marokkói vasúti tisztségviselőre hivatkozva legalább négy halottról és "több tucat" sérültről számolt be, míg az AFP francia hírügynökség a 2M nevű marokkói közszolgálati televízióra hivatkozva legalább hat halottról és 70 sérültről adott hírt.

Az AFP forrása szerint a mentőcsapatok megkezdték a holttestek elszállítását a helyszínről.

A helyi média szerint a baleset Kenítra és Szalé városok között történt, Szídi Buknadíl településnél.

Marokkói híroldalak korábban arról számoltak be, hogy két vonat összeütközött, de a Reuters hírügynökségnek megszólaló vasúti tisztviselő elmondta, hogy egy vonat siklott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.