Erőszak

Túszejtés történt Kölnben

A fényképek, videók, élő felvételek terjesztése az elkövető támogatása lenne, ezért ennek mellőzését is kérik.

2018.10.15 14:30MTI

Túszejtés történt hétfőn a németországi Kölnben, a nagyváros főpályaudvaránál. A szövetségi rendőrség Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezete közölte, hogy a túszejtés a főpályaudvar melletti tér, a Breslauer Platz térségében történt, a helyszínre bevetési egységeket küldtek és igyekeznek feltárni a helyzetet.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtójelentések szerint lövéseket lehetett hallani, hangsúlyozták, hogy nincsen információjuk lövésekről, és kérik, hogy senki ne terjesszen híreszteléseket és találgatásokat, hanem várja be a hivatalos tájékoztatást.

Hozzátették, hogy fényképek, videók, élő felvételek terjesztése az elkövető támogatása lenne, ezért ennek mellőzését is kérik.

Az Express című kölni lap szerint a túszejtés egy gyógyszertárban történt a főpályaudvar épületében. Ezt az értesülést megerősítette a rendőrség.

A pályaudvarok biztonságáért felelős szövetségi rendőrséghez 13 óra körül jutott el, hogy egy fegyveres tartózkodik a gyógyszertárban. Az üzletből füst áramlott ki, ezért a tűzoltókat is riasztották - áll a beszámolóban.

A Bild című lapnak egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a túszejtő férfi, és felvették a kapcsolatot vele. Még legkevesebb egy személy tartózkodik a gyógyszertárban, egy nő.

A kölni belvárosban fekvő főpályaudvart kiürítették, a járatokat elterelik, a térséget lezárták. A rendőrség egy különleges bevetési egységet (SEK) is a helyszínre vezényelt.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.