Katasztrófa

Hóvihar söpörte el az alaptábort, hegymászó-tragédia a Himaláján

Legkevesebb nyolc hegymászó életét vesztette Nepálban, a Himalájához tartozó Gurdzsa-hegység megmászása közben. A hegymászók táborát egy heves hóvihar söpörte el, kilencedik társuk eltűnt.

2018.10.13 09:28ma.hu

A nepáli rendőrség bejelentése szerint a péntek éjjeli vihar lerombolta a csúcs megmászására készülők alaptáborát. Szombaton kora reggel helikoptereket küldtek az öt dél-koreai hegymászó és négy nepáli vezetőjük felkutatására, a gépek azonban a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudtak leszállni.

A tábor egynapi gyalogjárásra van a legközelebbi falutól. Rendőrök gyalogszerrel is megpróbálnak eljutni a hegymászók alaptáborába, de a rossz időjárás miatt valószínűleg szombaton még nem érik el - írta az MTI.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.