Csillagászat

Meghibásodott az ISS-re tartó Szojuz - kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk az űrhajósoknak - videó

A Nemzetközi Űrállomásra Bajkonurból tartó Szojuz MSz-10 űrhajó indítása közben a gyorsítófokozat eddig nem ismert okok miatt meghibásodott.

2018.10.11 11:48ma.hu

A meghibásodás következtében a Roszkoszmosz megszakította a kilövést a személyzet védelme érdekében. A Szojuz fedélzetén tartózkodó Alekszej Ovcsinyin és Nick Hague kényszerleszállást hajtottak végre Kazahsztánban és az elsődleges információk alapján a 6G nagyságú terhelésen kívül épségben átvészelték a balesetet. A személyzet sikeresen visszatért a Földre - írta a Biztonságpolitikai és Haditechnikai Fórum Facebook-oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.