EU

Több mint egymillió menedékkérelem vár még elbírálásra

Több mint egymillió menedékkérelem vár még elbírálásra az uniós tagországok illetékes hatóságainál.

2018.10.10 12:58MTI

Az elmúlt években tapasztalt migrációs nyomás következtében elhúzódó eljárások miatt több mint egymillió menedékkérelem vár még elbírálásra az uniós tagországok illetékes hatóságainál - közölte Jamil Addou, az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) ideiglenes ügyvezető igazgatója Brüsszelben szerdán.

Addou, az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén, az EASO uniós menekültügyi helyzetről szóló 2017-es jelentés bemutatásakor elmondta, a feltorlódott ügyek száma mutatja, hogy a menekültügyi helyzet még koránt sem oldódott meg Európában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.