Kavanaugh-ügy

Sorosozós, zsidógyalázó röplapokat szórtak szét amerikai egyetemeken

A röplapok zsidókat okolnak a Brett Kavanaugh főbíró elleni támadásokért.

2018.10.10 08:30MTI

Négy amerikai egyetemen olyan röplapok jelentek meg, amelyek zsidókat okolnak a Brett Kavanaugh főbíró elleni támadásokért – írja az MTI a New York-i székhelyű Jewish Telegraphic Agency (JTA) nemzetközi hírportál alapján.

A JTA a Kalifornia Egyetem Berkeley és Davis kampuszait, valamint a New York államban lévő Vassar és Marist egyetemeket jelölte meg a röplapok megjelenésének helyszíneiként.

A hétfőn feltűnt roplapokon a következő felirat szerepel: "Minden egyes alkalommal, amikor Amerika-ellenes, fehérellenes, szabadságellenes esemény történik, zsidók vannak a háttérben."

A lapokon a szexuális erőszakkal megvádolt Brett Kavanaugh, a legfelsőbb bíróság múlt szombaton megszavazott és már fel is esketett új főbírájának az arcképe látható, körülötte a szövetségi szenátus egyes zsidó tagjainak beazonosítható karikatúrái, a politikusok homlokára rajzolt Dávid-csillagokkal, valamint Soros György arcképe. A főbírót egy 36 évvel ezelőtt elkövetett szexuális zaklatással megvádoló Christine Basey Ford pszichológusnő karikatúráján "a jó gój" felirat állt.

A röplapok szerint azokat "a helyi Stormer könyvklub" adta ki, azaz az amerikai neonáci The Daily Stormer című portál követőinek olvasóklubja.

A Kalifornia Egyetem Davis kampuszának kancellárja, Gary May az egyetem internetes oldalán közzétett állásfoglalásában hangsúlyozta: "a röplapok üzenete elítélendő és nem képviseli közösségünket". Hozzátette: a röplapokat eltávolították és az egyetem vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy ki helyezte el ezeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.