Ezt hozta a Florence

Óriási moszkitók lepték el Észak-Karolinát

A Florence trópusi vihar után óriási méretű moszkitók lepték el Észak-Karolinát, ahol egyes megyékben közegészségügyi válsághelyzet alakult ki.

2018.10.01 07:57MTI

A világ jelenleg ismert legnagyobb vérszívó moszkitóinak milliói rajzanak a déli tagállam vihar sújtotta vidékein.

Az óriásszúnyogok árvizes területeken, nedves földben helyezik el tojásaikat, a lárvák hat napon belül óriási, a normálisnál háromszor nagyobb szúnyogokká fejlődnek.

Roy Cooper kormányzó elrendelte, hogy azonnali hatállyal négymillió dollárt szabadítsanak fel az állam költségvetéséből a szúnyogok elleni védekezésre. A rovarok 27 megyét árasztottak el, az egyik megye egészségügyi igazgatója, Scott Harrelson egyenesen közegészségügyi válságról beszélt a sajtónak. A kormányzói hivatal ugyanakkor megnyugtatta a helybélieket, hogy bár a szúnyogok közegészségügyi problémát jelentenek, csípésük erős, de ez a fajta moszkitó nem terjeszt betegségeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.