Kutató

Terroristákhoz juthattak a Szíriába küldött humanitárius segélyek

Párizsból 250 millió euró támogatás érkezhetett ilyen módon, de értesülések szerint Hollandia és Németország is érintett lehet az ügyben.

2018.10.01 06:24MTI

Terroristákhoz kerülhettek a Szíriának szánt humanitárius segélyek és támogatások Európából, mivel olyan módon jutottak el a háborús övezetbe, amely a nyomon követést egy idő után már nem tette lehetővé - mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Speidl Bianka szerint terrorcsoportok humanitárius fedőszerveiről is csak utólag derült ki sokszor, hogy kihez tartoznak. Ennek ellenére - mint mondta - az érintett európai államokat felelősség terheli a helyzet elmérgesedéséért, hiszen tisztában voltak azzal, hogy a segélyek nem feltétlenül a rendeltetési helyükre jutnak el. Franciaországnak például valószínűleg fontosabb volt segíteni a kormányzó rezsim megdöntését, hiszen attól hasznot és hozzáférést remélt a szíriai erőforrásokhoz - tette hozzá. Megjegyezte, hogy Párizsból 250 millió euró támogatás érkezhetett ilyen módon, de értesülések szerint Hollandia és Németország is érintett lehet az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.