Baleset

Kényszerleszállás: behúzott orrfutóval landolt egy utasszállító repülő - videó

Az US-Bangla Airlines egyik Boeingjével műszaki probléma adódott, a személyzet ezért a kényszerleszállás mellett döntött. A landolás azonban nem volt zökkenőmentes.

2018.09.26 14:36ma.hu

Behúzott orrfutóművel hajtott végre kényszerleszállást az US-Bangla Airlines egyik Boeing 737-800-as repülőgépe - írja az Airportal.hu, amely videót is közölt az esetről.

Az S2-AJA lajstromjelű Boeing Banglades fővárosából, Dhakából tartott a délkeleti részen elhelyezkedő Cox’s Bazarba. A felszállást követően azonban probléma adódott, a műszaki gond jelleggű gond miatt a személyzet pedig jobbnak látta, ha azonnal landolnak.

A gép végül ennek megfelelően landolt is, az azt vezető pilóták a Shah Amanat repülőtéren tették le a Boeing 737-800-ast, ám nem szokványos módon: behúzott orrfutóval landoltak. A YouTube-ra több felvétel is felkerült, amint a futópálya felé tartó gép fokozatosa ereszkedni kezd, majd egy pillanat múlva egyszerűen orra bukik, és "arccal" a földnek csúszik tovább.

A beszámolók szerint komolyabb sérülés nem történt, illetve tűz sem keletkezett, pedig ilyen helyzetben nem kizárt ez sem. Az utasok végül a repülőgép vészcsúszdáin hagyták el a fedélzetet.

Márciusban ugyanennek a légitársaságnak az egyik Q400-as repülőgépe szenvedett súlyos balesetet Kathmandu repülőterén: a 67 utas és 4 fős személyzet közül 52-en életüket veszítették a kapitánya komoly mentális problémái miatt - írta a hvg.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.