Állati

Fehér delfint láttak a Temzében - videó

London keleti részén sikerült lencsevégre kapni, valószínűleg eltévedt.

2018.09.25 14:13ma.hu
hirdetés

Fehér delfint, vagy más néven belugát láttak a Temzében Londontól keletre - írja az Independent. A portál szerint a legnagyobb állatmentő liga, az RSPCA már vizsgálja az ügyet, és megpróbálják megtalálni az állatot, amely valószínűleg eltévedt. A belugát egy férfi kapta lencsevégre, aki épp a madarakat figyelte - írta a hvg.hu.

A beluga az Északi-sark környéki tengerekben honos. Amikor Grönland, Észak-Szibéria vagy Alaszka partvidékei jégmentesek, a belugák csapatokban, több kilométerre felúsznak a Jeges-tengerbe ömlő folyamokon. 1966-ban egy eltévedt példány a Rajnánál bukkant fel, 400 kilométert felúszott rajta az áramlattal szemben, majd megfordult, és néhány nappal később elhagyta a folyót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.