Olaszország

Erdőtűz tombol, több száz embert evakuáltak Toszkánában

Az erős szél miatt nehezen halad az oltás.

2018.09.25 09:57MTI

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz következtében, amelynek oltása nehezen halad az erős szél miatt.

A lángok a Monte Serra nevű magaslati erdőben pusztítanak.

A Pisa szomszédságában található hegy településeiről az éjszaka folyamán kiköltöztették az embereket. Az érintett Calci polgármestere, Massimiliano Ghimenti a pusztító lángok miatt arra kérte az embereket, hogy meg se közelítsék házaikat. Több épület és gépjármű is megsemmisült.

A polgármester szerint gyújtogatás okozta a tüzet. Nem zárható ki az sem, hogy kerti tűz terjedt el az érvényben levő avarégetési tilalom ellenére.

A tűzoltók és katasztrófavédők több mint 180 ponton igyekeznek megfékezni a lángokat. A munkát óránkénti 30-40 kilométeres sebességű szél nehezíti. Az oltásban repülőgépek is részt vesznek, helikoptereket eddig a szél miatt nem tudtak bevetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.