Bűnügy

A pályán, játék közben gyilkoltak meg egy spanyol golfozónőt

Gyilkosság áldozata lett a fiatal tehetség. Már a gyanúsított is megvan.

2018.09.18 17:06ma.hu

Holtan találták hétfőn Celia Barquin spanyol golfozónőt egy iowai pályán - írja a BBC. A 22 éves feltörekvő tehetség holttestét azután találták meg, hogy más játékosok egy gazdátlan golffelszerelésre lettek figyelmesek. A rendőrség közölte, hogy Barquint meggyilkolták. Már a feltételezett tettest, a szintén 22 éves Collin Daniel Richardsont is elkapták.

Barquin utolsó évét kezdte az Iowai Állami Egyetemen, emellett amatőr, de nívós golftornákon indult. Két hónapja Szlovákiában pályarekorddal nyerte legnagyobb versenyét, az európai női amatőr bajnokságot, amivel kvalifikálta magát a már profi US Openre és a jövő évi, szintén professzionális British Openre.

Az egyetemen az év női sportolójának választották. "Kétségtelenül csúcsjátékos lehetett volna" - mondta róla Nacho Gervais, a spanyol golfszövetség igazgatója.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.