Queensland

Eperbe rejtett tűktől retteg egy ausztrál állam

A közösségi médiában kezdtek el terjedni a riasztó felvételek.

2018.09.16 15:21MTI

100 ezer ausztrál dolláros (kb. 20 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel az ausztráliai Queensland állam annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni egy lassan az egész államot rettegésben tartó rejtély ügyében. Az elmúlt napokban ugyanis riasztó felvételek terjedtek el a közösségi médiában arról, hogy az állam egyik szupermarketjében kapható eprekbe tűket szurkált valaki.

Áldozat is van már, egy férfit hasi fájdalmakkal szállítottak kórházba múlt héten, miután a szupermarketben vásárolt epret evett. Mint kiderült, lenyelt egy tűt, amit a gyülölcsbe rejtettek.

A hatóságok mindenkinek azt javasolják, hogy fogyasztás előtt feltétlenül vágják félbe az epret.

"Bárki áll is emögött, nemcsak queenslandi és ausztrál családokat fenyeget, hanem egy egész iparágat" - szögezte le Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök, felszólítva mindenkit, aki bármit tud az ügyről, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

Az állam egyúttal 100 ezer ausztrál dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel. A szövetségi egészségügyi miniszter különösen aljas bűncselekménynek nevezte a történteket.

A rendőrség szerint az elkövető célja egyértelműen az, hogy sérülést okozzon. A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes. Az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet Queenslandben, a szabotázs nyomán felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.