Fiatal szörfösre támadt a ragadozó

Több mint 80 év után ismét halálos cápatámadás történt a massachusetts-i partoknál

Több mint 80 év után először történt halálos cápatámadás az Atlanti-óceán massachusetts-i partvidékén, egy szörfös vesztette életét szombaton.

2018.09.16 15:00MTI

A húszas éveiben járó férfi egy társával szörfözött Cape Cod térségben, amikor a tengeri ragadozó megtámadta. Barátja húzta ki a sérült férfit a partra, akit elsősegélyben részesítettek. Kórházba szállítása után azonban belehalt sérüléseibe. A térség strandját lezárták - közölte a helyi rendőrség.

A cápatámadásokat nyilvántartó sharkattackdata.com honlapja szerint utoljára 1936. július 25-én történt halálos támadás Massachusetts állam partjainál.

Idén azonban már másodszor támadt emberre cápa a térségben. Augusztus 15-én egy 61 éves New York-i férfi lett cápatámadás áldozata, jelenleg egy bostoni kórházban lábadozik.

Idén többször látták cápát Cape Cod térségben, ezért augusztus végéig legalább 25 alkalommal kellett lezárni a strandokat, ami kétszerese az évi átlagnak - közölte a Nemzeti Parkszolgálat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.