Rengeteg embert kimenekítettek

Gázrobbanások rázták meg Boston környékét

Gázrobbanások történtek az egyesült államokbeli Bostontól északra fekvő két településen helyi idő szerint csütörtök este, mert eltört a gázvezeték, több házban tűz keletkezett, a hatóságok mintegy 70 épületből kimenekítették az embereket.

2018.09.14 07:20MTI

Az esetről Massachusetts állam rendőrsége adott tájékoztatást a Twitter közösségi oldalon. A beszámoló szerint a tüzek Lawrence településen és a szomszédos Andover északi részén, valamint a közeli Merrimack-folyó partján lévő körzetekben keletkeztek. A lángok miatt sűrű füst borítja a területet.

Lawrence polgármestere, Dan Rivera arra szólította fel az embereket, hogy hagyják el otthonaikat. A városnak ebben a részében kikapcsolták az áramszolgáltatást. Az AP amerikai hírügynökség arról számolt be, hogy hatan megsérültek a lángokban. Ezt az értesülést a hatóságok egyelőre nem erősítették meg.

Feltételezik, hogy a helyi gázvezeték sérült meg. Lawrenceben és Andoverben a Columbia Gas nevű társaság a szolgáltató. A cég szakemberei fokozatosan csökkentik a nyomást a gázvezetékben, illetve elzárják a vezetéket egy nagyobb, mintegy néhány ezer méteres szakaszon - derült ki hírügynökségi forrásokból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.