Zaharcsenko utódja

Pusilin lett a donyecki szakadár 'népköztársaság' új ideiglenes vezetője

A szakadár Donyecki Népköztársaság 'népi tanácsa' Denisz Pusilin 'parlamenti' elnököt nevezte ki a köztársaság új ideiglenes vezetőjének az augusztus 31-én pokolgépes merényletben meghalt Olekszandr Zaharcsenko helyére.

2018.09.07 14:56MTI
hirdetés

A merénylet napján Dmitro Trapeznyikov "miniszterelnök-helyettes" vette kezébe átmenetileg a "köztársaság" vezetését.

Az új vezető, Pusilin kinevezéséről szóló dokumentumot a sajtójelentés szerint a szakadár terület "parlamenti" képviselőinek többsége támogatta.

Pusilin kinevezésének hírére a Zaharcsenko környezetéhez tartozók közül többen elutaztak Moszkvába, köztük Zaharcsenko két tanácsadója és Olekszandr Tyimofejev, a donyecki kormány bevételi forrásokért felelős minisztere is, aki Zaharcsenkóval volt a merényletkor a donyecki kávéházban, de sérülésekkel túlélte a robbanást - írta az UNIAN.

A donyecki "parlament" előrehozott választásokat írt ki november 11-re, amelyen új törvényhozási képviselőket és új vezetőt választanak a "népköztársaság" élére.

A kormány összes miniszterének státusa is megváltozott, mostantól a választásokig ideiglenesen töltik be tisztségüket.

A DAN ismertetése szerint Pusilin 1981-ben született a Donyeck megyei Makijivkában. 2014-ben lett "parlamenti" képviselő a szakadár "népköztársaságban" november 2-án megrendezett "választások" nyomán. A "parlament" elnöki tisztét 2015. szeptember 11. óta töltötte be. Emellett 2014. november 9-e óta ő képviseli a Donyecki Népköztársaságot a kelet-ukrajnai válság békés megoldására létrehozott háromoldalú - Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló - összekötő csoporttal Minszkben folytatott tárgyalásokon, továbbá az Orosz Központ nevű intézmény vezetőjeként a Donyecki Népköztársaság és az Oroszországi Föderáció integrációjának kérdéseivel foglalkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.