Illegális bevándorlás

Nyolc irakit fogtak el Temesváron

A 14 és 25 év közötti migránsok, négy férfi és négy nő, Temesvár utcáin haladtak.

2018.09.07 12:59MTI

Nyolc iraki állampolgárt fogtak el Temesváron az önkormányzat hatáskörébe tartozó helyi rendőrség alkalmazottai csütörtök éjszaka - közölte pénteken a temesvári helyi rendőrség.

Az intézmény közleménye szerint a 14 és 25 év közötti migránsok, négy férfi és négy nő, Temesvár utcáin haladtak. Amikor észrevették a helyi rendőröket, hirtelen irányt változtattak és menekülni próbáltak, így hívták fel magukra a figyelmet. A helyi rendőrök igazoltatták őket: kiderült, hogy iraki állampolgárok, akik illegálisan lépték át Románia határát, és nem rendelkeznek tartózkodási engedéllyel.

A migránsokat a helyi rendőrség átadta a Temes megyei határrendészetnek, és határsértés miatt indult ellenük eljárás.

Az idén az önkormányzat hatáskörébe tartozó helyi rendőrség alkalmazottai több tucatnyi migránst fogtak el Temesvár utcáin, akik Afganisztánból, Szíriából, Irakból érkeztek, és illegálisan léptek be Románia területére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.