Halálra késelte volt barátnőjét

Elítélték Németországban egy nagy port kavart gyilkosság elkövetőjét

Elítélték hétfőn Németországban egy nagy port kavart gyilkosság elkövetőjét, a valószínűleg Afganisztánból származó fiatalember nyolc és fél év börtönbüntetést kapott, amiért leszúrta volt barátnőjét a Kandel nevű kisvárosban tavaly decemberben.

2018.09.03 13:52MTI

A Rajna-vidék-Pfalz tartományi településen történt emberölés ügyében folytatott büntetőperben a vád tíz év, a védelem hét és fél év szabadságvesztés kiszabását kérte a landaui tartományi bíróságtól.

A személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján a német sajtóban Abdul D. néven azonosított vádlott elfogadta a nyolc év hat hónapos büntetést. Az ítélethirdetés előtt elmondta, hogy megbánta tettét.

A vádirat szerint féltékenység és bosszúvágy hajtotta, amikor 2017. december 27-én egy helyi üzlet bejáratánál heves vita után kést rántott és leszúrta volt barátnőjét. A 15 éves német lány a kórházban belehalt sérüléseibe. A fiatalembert járókelők a helyszínen elfogták és átadták a rendőrségnek.

Az áldozat néhány héttel korábban szakított gyilkosával, és feljelentést is tett ellene többek között zaklatás és fenyegetés miatt. Az édesapja is a rendőrséghez fordult lánya védelmében.

Az elkövető felnőtt kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként érkezett az országba, 15 évesnek és afganisztáni állampolgárnak mondta magát. Az eljárásban mindkét adat valósága megkérdőjeleződött. A szakértői vizsgálatok alapján legalább 17 és fél éves volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Az eset országszerte felháborodást váltott ki és vitát indított arról, hogy miként kellene meghatározni a fiatal menedékkérők életkorát. Az emberülésre hivatkozva különböző, a német sajtóban rendszerint jobboldali populistaként jellemzett szervezetek számos tüntetést tartottak Kandelben a szövetségi kormány menekültügyi politikája ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.