Vosztok-2018

Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatra készül az orosz hadsereg

Csaknem 300 ezer katona, 36 ezer harckocsi és páncélozott harci jármű, több mint ezer repülő és helikopter, valamint az Északi és a Csendes-óceáni Flotta vesz részt a hadgyakorlaton.

2018.08.28 11:08MTI

Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatára készül Oroszország szeptemberben, Vosztok-2018 fedőnévvel - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden Abakánban.

A központi és a keleti katonai körzet csaknem összes lőterén szeptember 11. és 15. között megrendezendő manőverekben csaknem 300 ezer katona - beleértve az egész légideszant haderőt -, 36 ezer harckocsi és páncélozott harci jármű, több mint ezer repülő és helikopter, valamint az Északi és a Csendes-óceáni Flotta vesz részt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban kijelentette: nem kizárt, hogy a hadgyakorlatot Vlagyimir Putyin elnök is megtekinti. Sojgu augusztus 20-án azt mondta, hogy mind az érintett terület nagysága, mind a rajta részvevő erők száma szempontjából "példátlan léptékű" - az 1981-ben tartott Zapad-81 óta a legnagyobb - hadgyakorlaton részt vesznek majd a kínai és a mongol hadsereg egységei is.

A tavaly a fehérorosz egységekkel közösen megtartott Zapad-2017 hadgyakorlaton 12,7 ezer katona vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.