Sokan meghaltak

Őrizetbe vették a kínai szálloda tulajdonosát, amelyben halálos kimenetelű tűz ütött ki

A kínai rendőrség őrizetbe vette annak az északkelet-kínai szállodának a tulajdonosát, amelyben szombatra virradóra tűz ütött ki. A szerencsétlenségben 19 ember meghalt, 23-an megsérültek.

2018.08.26 09:39MTI

A Hejlungcsiang tartomány székhelye, Harbin, turisták által kedvelt negyedében található Pejlung Hot Spring üdülőszálló tulajdonosát hanyagság miatt hallgatja ki a rendőrség - közölte a közösségi médiában lévő oldalán a város közbiztonsági hivatala.

Az állami televízió jelentése szerint a harbini Sun Island üdülőnegyedben lévő szállodában helyi idő szerint hajnali négy óra után keletkezett a tűz. A 105 emberrel és 30 tűzoltóautóval felvonuló tűzoltóknak több mint három óra alatt sikerült megfékezni a lángokat.

Kínában, ahol a biztonsági előírásokat gyakran nem tartják be, gyakoriak a halálos kimenetelű tűzesetek. Áprilisban tizennyolcan haltak meg és öten sérültek meg, amikor tűz ütött ki egy dél-kínai városban, egy karaoke bárban.

Novemberben egy dél-kínai panzióban keletkezett tűznek 19 halottja és nyolc sérültje volt. 2015 májusában 38 ember halt meg egy idősotthonban kitört tűzben a Honan tartománybeli Pingtingsanban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.