Szerencsétlenség

Kigyulladt egy kínai szálloda, eddig 18 halott

Az észak-keleti Hejlungcsiang tartomány székhelyén, Harbin turisták által kedvelt egyik negyedében, szombatra virradóra csaptak fel a lángok a szállodában.

2018.08.25 09:34ma.hu

Tűz ütött ki szombat reggel egy kínai szállodában, a szerencsétlenségben legalább 18-an meghaltak – írja az MTI a Hszinhua kínai hírügynökség nyomán.

Az észak-keleti Hejlungcsiang tartomány székhelyén, Harbin turisták által kedvelt egyik negyedében, szombatra virradóra csaptak fel a lángok a szállodában.

Eddig 18 halálesetet regisztráltak, a mentés folytatódik – írta a Hszinhua a tartományi tűzoltóságra hivatkozva. A tűz okát vizsgálják.

Kínában, ahol a biztonsági előírásokat gyakran nem tartják be, gyakoriak a halálos kimenetelű tűzesetek. Áprilisban tizennyolcan haltak meg és öten sérültek meg, amikor tűz ütött ki egy dél-kínai városban, egy karaoke bárban. Tavaly novemberben egy dél-kínai panzióban keletkezett tűznek 19 halottja és nyolc sérültje volt. 2015 májusában pedig 38 ember halt meg egy idősotthonban kitört tűzben a Honan tartománybeli Pingtingsanban.

Címlapképünk illusztráció

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.