Illegális bevándorlás

Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Belgiumban

A rendőrség szerint Belgium tranzit országnak számít.

2018.08.24 11:33MTI

Több városra kiterjedő rendőrségi művelet keretében tíz embercsempészt és 27 migránst fogtak el Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap pénteken.

Rendőrségi információk szerint az embercsempészek Belgium flamand nyelvű északi régiójában található Kwatrecht városában lakásokat tartottak fent. Ezekben szállásolták el a migránsokat mindaddig, amíg lehetőség nem nyílt arra, hogy a közeli autópálya pihenőjében a Nagy-Britanniába induló hajókat kiszolgáló Oostende, vagy Zeebrugge kikötőjébe tartó kamionokra szállítsák őket.

Az embercsempészek csoportjának tagjait a belga tengerpart felé vezető autópálya-pihenőben, az ahhoz közel eső Kwatrechtben, valamint Antwerpenben és Mechelenben állították elő. Az elfogott eritreai, etiópiai és szudáni migránsok közül nyolcat az Idegenrendészeti Hivatalhoz irányítottak, egy nőt fogházba szállítottak, a többieket kiutasították az országból.

A rendőrség szerint Belgium tranzit országnak számít. Az év első hat hónapjában 6431 olyan migránst azonosítottak, akik Belgiumban nem éltek a menedékkérelem benyújtásának lehetőségével, hanem Nagy-Britanniába akartak utazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.