Izrael

Egy nemzetközi segélyszervezet ápolója támadt az izraeli katonákra

A férfit agyonlőtték.

2018.08.24 10:21MTI

Az izraeli hadsereg vizsgálata szerint az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi segélyszervezet palesztin ápolója volt az a férfi, akit agyonlőttek, miután fegyverével hétfőn izraeli katonákra támadt, és robbanó eszközt dobott feléjük a Gázai övezet határánál - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Az izraeli hadsereg azon osztálya, amely az 1967-ben elfoglalt területek civil ügyeiért felelős (COGAT), magyarázatot kért a Hani Madzslavi nevű gázai ápoló tettére a Orvosok Határok Nélkültől, akik egyelőre vizsgálják a történteket.

A segélyszervezet elismerte Madzslavi halálát, noha a gázai hatóságok erről sem nyilatkoztak, mert ehhez szükségük lenne a holttestre, amely szerintük Izrael birtokába került. Erről viszont Izrael nem kíván információt szolgáltatni.

Hana Madzslavit egyik fegyveres palesztin frakció sem nevezte meg tagjának. A 28 éves, nős férfi a palesztin szervezetektől függetlenül járt el, és saját pénzéből vásárolta lőfegyverét - állította Oszama nevű testvére egy Facebook-bejegyzésben.

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet felügyeletével március óta zajló határ menti zavargásokban öt hónap alatt mintegy 170 palesztin vesztette életét, akik megpróbáltak átkelni izraeli oldalra a határkerítésen, vagy erőszakos akciókat próbáltak elkövetni a határ túloldalán állomásozó izraeli katonákkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.