A haszonért

Direkt megbetegítették a túrázókat a nepáliak

Szántszándékkal betegséget okozó szereket csempésztek turisták ételébe nepáli túraszervezők, hogy hasznot húzzanak a csalárd módon kiprovokált helikopteres mentésekből és orvosi kezelésekből.

2018.08.24 07:30MTI

A katmandui hatóságok csütörtöki közlése szerint 15 cég - nyolc utazásszervező, négy kórház és három helikopterszolgáltató - vett részt a nagyszabású csalásban, amelyben sok ezer dollárral károsítottak meg külföldi biztosítótársaságokat.

Az utazási irodák "jutalékot" kaptak a helikopteres cégektől és a kórházaktól a szándékosan előidézett légi mentések és gyógykezelések után.

A csaló túraszervezők szándékosan megbetegítették utasaikat, többször is felszámolták a biztosítóknak a helikopteres mentések költségeit, és rábírtak turistákat arra, hogy enyhe megbetegedések esetén is légi mentést kérjenek. Jattoltak a szükségtelen és túlárazott gyógykezelések után a kórházak is.

A külföldi biztosítótársaságok a nepáli piacról való kivonulással fenyegették meg a katmandui kormányt arra az esetre, ha szeptember 1-jéig nem vet véget a kiterjedt csalásnak. Az ellenőrzések során több mint 50 céget vizsgáltak.

A biztosítók felmérése a helikopteres mentések 30 százalékát találta szükségtelennek.

A hatóságok azt mondták, hogy fontolóra veszik állami hegyimentő-szolgálat bevezetését a csalások megelőzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.