Állatcsempészet

Leleplezték az egyik legnagyobb nemzetközi hüllőcsempész-hálózatot

Több mint 1100 teknőst és 750 teknőstojást foglaltak le spanyol csendőrök Mallorca szigetén, Palmában, három gyanúsítottat letartóztattak.

2018.08.22 14:30MTI

Az egyik legnagyobb nemzetközi hüllőcsempész-hálózatot sikerült leleplezni az akcióval - közölte a hatóság szerdán.

A csendőrök letartóztattak két német férfit, akik feltehetően illegális teknősfarmon tartották és tenyésztették a hüllőket a Mallorcán, valamint egy spanyol férfit, akinek barcelonai állatkereskedésében hozhatták forgalomba a teknősöket a gyanú szerint.

A teknősök 62 különböző fajhoz tartoznak, vannak köztük Délkelet-Ázsiában honos dobozteknősök is, melyek a legközelebb állnak a kihaláshoz, de találtak mexikói és észak-amerikai hüllőket is.

A teknősöket egy speciális központba szállították. "A világ 50 leginkább veszélyeztetett faja közül 14 faj egyedeit is megtaláltuk" - állt a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.