Szomorú véletlen?

Pár hét alatt két koala pusztult el egy belga állatkertben

Gyomorbetegség és koala-retrovírus miatt pusztult el két nőstény a belga állatkertben pár hét leforgása alatt.

2018.08.22 13:43MTI

A Brugelette-ben lévő Pairi Daiza Állatkert közlése szerint a Zelda nevű nőstény a hónap elején gyomorbetegségben pusztult el, egy másik nőstény, Carina pedig hétfőn múlt ki egy koala-retrovírus miatt. Az állatkert szóvivője kihangsúlyozta: ez egy szomorú véletlen, a két erszényes teljesen eltérő okok miatt halt meg.

A gondozók most igyekeznek az egyetlen életben maradt koalának, a Coco nevű nősténynek megadni mindazt, amit egyébként fajtársaitól kapna – közölte az állatkert.

A három koala egy ausztrál koalatenyésztő központtal kötött szerződés alapján 2016 áprilisa óta élt a Pairi Daiza Állatkertben, ahová hamarosan egy koalahím érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.