Halálos támadás

Szörnyű: kutyáját védte a nő, széttépte az aligátor

Aligátor végzett egy kutyáját védelmező nővel Dél-Karolina partjainál.

2018.08.21 12:25MTI

A 45 éves Cassandra Cline-t hétfőn a Hilton Head Island üdülőszigeten lévő golfpálya mellett érte halálos aligátortámadás kutyasétáltatás közben."

A lagúna közelében járt a kutyájával, amikor az aligátor kijött a vízből és a collie-ra támadt. A nő próbálta megmenteni kedvencét, egy karbantartó munkás sietett a segítségére. Miközben a kutyát mentették, az aligátor végül a vízbe rángatta a nőt" - mondta el David Lucas, a dél-karolinai természetvédelmi hatóság szóvivője.

Később megtalálták és lelőtték a 2,5 méteres állatot.

"Ha egy aligátor agresszív viselkedéséről vagy támadásáról érkezik jelentés, akkor az általános gyakorlat szerint le kell ölni az állatot - fejtette ki Robert McCollough, a hatóság munkatársa.

Hozzátette: eltart még egy ideig, amíg a hatóságok megállapítják, hogy a hétfőn kilőtt állat tényleg Cline gyilkosa.

Lucas szerint az aligátor nagyon ritkán támad emberre. 1976 óta mindössze 20 eset fordult elő Dél-Karolinában, de 2016-ig egyik sem volt halálos kimenetelű. 2016-ban egy 90 éves nőt találtak holtan egy tóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.