Történelem

Az oroszok kétharmada hisz egy történelemhamisító összeesküvésben

Véleményük szerint a történészek az igazság megállapítása céljából vizsgálják újra az orosz történelmet.

2018.08.20 18:28ma.hu

Az oroszok 66 százaléka úgy hiszi, hogy létezik egy olyan csoport, túlnyomórészt az általánosságban vett Nyugaton, amely a történelem átírásával, a tények meghamisításával próbál meg ártani Oroszországnak - derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet felmérésének hétfőn ismertetett eredményéből.

A 45 és 59 év közötti, valamint a 60 esztendősnél idősebb korosztály esetében ez az arány 72 százalék.

Azt feltételezést, hogy létezhet egy történelemhamisító összeesküvés, csak minden negyedik megkérdezett, 26 százalék veti el. Ennek a csoportnak a véleménye szerint a történészek az igazság megállapítása céljából vizsgálják újra az orosz történelmet.

A válaszadók 63 százaléka hisz abban, hogy van egy olyan szervezet, amely a "nem hagyományos nemi kapcsolatok" propagálása révén igyekszik aláásni az oroszok lelki értékeit. Velük szemben 24 százalék vélekedik úgy, hogy a szexuális kisebbségek képviselőinek jogvédelmét nem irányítja rontó szándék.

A kétezer fős mintán május végén elvégzett felmérés lehetséges hibahatára 2,2 százalékpont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.