Sérültek is vannak

Autó csapódott a brit parlamentet védő elemeknek

Fegyveres rendőrök vették körbe a kocsit, a sofőrt letartóztatták.

2018.08.14 09:38ma.hu

Óriási rendőri erők mozdultak meg, miután egy autó csapódott a brit parlamentet védő betonelemeknek. A rendőrség közlése szerint járókelők is megsérültek. A kocsit fegyveres rendőrök vették körbe, a sofőrt letartóztatták.

Rendőrök, mentők és tűzoltók érkeztek a helyszínre, több környező utcát kordonokkal lezártak.

Szemtanúk szerint a kocsi az ütközés előtt kerékpárosokat is elsodort, legkevesebb egy biciklist a mentők láttak el.

A parlament a legjobban védett épületek közé tartozik a brit főváros központjában. Az épületet erős, betonból és acélból készült biztonsági kordonok övezik.

A rendőrség egyelőre arról sem adott felvilágosítást, hogy terrorcselekmény vagy baleset történt-e. A BBC hírtelevíziója által megszólaltatott egyik szemtanú szerint az autós nagy sebességgel, szándékosan hajtott a kordonok közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.