Durva baleset

'Tiszta vér volt a karja' - magyarok is voltak a fesztiválon, ahol beszakadt a móló

Beszakadt a móló több száz néző alatt egy koncerten az észak-nyugat spanyolországi Vigo sportkikötőjében hétfőre virradó éjjel, több százan megsérültek.

2018.08.14 08:58ma.hu

Az O Marisquino elnevezésű zenei fesztivál keretében rendezett rapkoncertet a kikötőben felállított színpadon tartották.

A nézők egy része egy 30 méter hosszú, 10 méter széles, fából készült mólóról figyelte a műsort, amikor annak egy része beszakadt, és az emberek a vízbe zuhantak.

A legfrissebb hírek szerint több mint 300-an megsérültek. Rengetegen szenvedtek kéz-, illetve lábtörést.

A fesztiválon magyarok is kint voltak, nekik szerencsére nem esett bajuk. A Borsnak meséltek a történtekről.

Lajos, a profi gördeszkás és barátai pusztán a szerencsének köszönhetik, hogy aznap éjszaka sértetlenül térhettek vissza a szobájukba.

"A koncert felénél kimentünk a mosdóba. Amikor kijöttünk a WC-ről, hirtelen abbamaradt a zene. Elindultunk vissza, először egy síró lány jött velünk szembe, aminek nem tulajdonítottunk jelentőséget, majd egy újabb, akinek tiszta vér volt a karja, a következőt a mentősök hozták, nagyjából 50 centis vágás volt a hátán, ömlött belőle a vér és üvöltött. Ebből már sejtettük, hogy nagy a baj. Egyre több kiabáló ember jött felénk, volt, akit vittek, mert eltört a lába. Mivel a mólón álltunk, ha nem megyünk ki vécére, mi is bezuhantunk volna" - mondta a sportoló a lapnak.

Enrique César López Veiga, a vigói kikötő parancsnoka azt valószínűsítette, hogy szerkezeti hiányosság miatt szakadthatott be a 20 évvel ezelőtt épített móló.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.