Iráni atomprogram

Hamenei minden közvetlen tárgyalást megtiltott Washingtonnal

Minden közvetlen tárgyalást megtiltott az Egyesült Államokkal Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője.

2018.08.13 13:01MTI

Ezzel gyakorlatilag visszautasította Donald Trump amerikai elnök javaslatát, aki a múlt hónapban közölte, hogy kész előfeltételek nélkül tárgyalni Iránnal az iszlám köztársaság atomprogramjáról kötendő új megállapodásról.

Megtiltok minden tárgyalást Amerikával. Amerika soha nem tartja a szavát, csak üres ígéreteket tesz - idézte az iráni állami tévé Hameneit.

Irán jelenleg ahhoz a többhatalmi megállapodáshoz tartja magát, amelyet több mint tíz évnyi tárgyalás után 2015-ben kötöttek az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjával és Németországgal, az Európai Unió vezette tárgyalások eredményeként. Trump viszont májusban bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a megállapodásból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.