Románia

Több mint 30 tüntető tett panaszt a román csendőrség erőszakos fellépése miatt

Arra hivatkozva, hogy a román diaszpóra pénteki kormányellenes megmozdulásán a csendőrség indokolatlanul bántalmazta őket, egészségüket veszélyeztette.

2018.08.13 12:56MTI

Hétfő délelőttig több mint harminc tüntető tett panaszt a román katonai ügyészségen, arra hivatkozva, hogy a román diaszpóra pénteki kormányellenes megmozdulásán a csendőrség indokolatlanul bántalmazta őket, egészségüket veszélyeztette - közölte hétfőn Ionel Corbu katonai ügyész.

A vádhatóság képviselője szerint a csendőrség egyes képviselőivel szemben a "hivatali visszaélés" és a "bántalmazás hivatali eljárásban" elkövetésének gyanúja merült fel.

Az ügyészek felhívást intéztek minden televíziócsatornához, amelynek volt stábja a helyszínen, hogy bocsássa rendelkezésükre az összetűzésekről készült felvételeket, amelyek bizonyítékul szolgálhatnak a büntetőeljárás során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.