Illegális bevándorlás

Elemző: a migráció lesz az EP-kampány központi kérdése

Láthatóan csökken azon pártok támogatása, amelyek nem foglalkoznak az illegális migráció kérdésével, vagy rossz választ adnak rá.

2018.08.13 23:30MTI

Az illegális migrációhoz való viszony lesz a jövő évi európai parlamenti választás kampányának központi kérdése - mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.

Közölte: eddig a tagállamok belpolitikai kérdései döntötték el a voksolás kimenetelét, ez az első eset, hogy van összeurópai téma.

Láthatóan csökken azon pártok támogatása, amelyek nem foglalkoznak az illegális migráció kérdésével, vagy rossz választ adnak rá - tette hozzá Tóth Erik.

Saját mandátumbecslésük alapján az elemző "komoly néppárt dinamikát" és lejtmenetben lévő szocialista-szociáldemokrata eredményt jósolt a jövő májusi európai parlamenti választásra. Hozzátette: prognózisuk alapján a Fidesz növelheti mandátumszámát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.