Diplomácia

Szakértő: kis lépésekben, de javul a két Korea viszonya

Fontos lépés lehet ebben, ha sikerül aláírni a két ország között a múlt században zajló háborút lezáró békeszerződést.

2018.08.13 22:30MTI

Kis lépésekben, de javul a két Korea viszonya; fontos lépés lehet ebben, ha sikerül aláírni a két ország között a múlt században zajló háborút lezáró békeszerződést - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.

Emlékeztetett: a felek az év végére szeretnék előkészíteni ezt a megállapodást. A regionális politikai erőviszonyok szempontjából fontos jelnek nevezve, hogy ebben a munkában Kína, nem pedig az Egyesült Államok a közreműködő nagyhatalom.

Mint mondta, az amerikai részvétel ellen hat, hogy Washington konkrét lépéseket - köztük a kutatási dokumentáció megsemmisítését - várja el az észak-koreai nukleáris arzenál leszerelésének során, míg a kommunista állam azt sürgeti, anyagi segítségnyújtással támogassák gazdasága fejlesztését, az életszínvonal emelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.