Légiközlekedés

Ellopott egy repülőt, trükközött vele párat, majd a halálba vezette a gépet

Öngyilkossági szándékkal ellopott egy repülőt a seattle-i reptérről az egyik szerelő. Amíg trükközött a géppel, ráálltak a vadászgépek, végül a földbe csapódott.

2018.08.11 10:00ma.hu

Engedély nélkül szállt fel helyi idő szerint még pénteken a Seattle-Tacoma Nemzetközi Repülőtérről a Horizon Air utasszállító egyik 78 üléses Q400-as gépe. A repülőt nem pilóta vezette, hanem a földi kiszolgáló személyzet egyik tagja, aki egyébként a légitársasági alkalmazottja volt, mint szerelő dolgozott. Az F15-ös vadászgépekkel rögtön a nyomába szegődtek a lopott utasszállítónak, ami egy közeli szigeten le is zuhant. A helyi lakosok szerint rémisztő volt, ahogy a gépek közvetlen a házaik felett húztak el. Egy család állítólag épp a Vasembert nézte, még el is csodálkoztak, hogy ennyire jó a házimozijuk mélynyomója, de kiderült, a valóságban sokkal nagyobb izgalmak mennek odakint, mint a képernyőn.

A gép és az irányítótorony közti beszélgetés igen zavaros. Mint kiderült, a 29 éves dolgozó felszállás előtt tankolt a gépbe, majd mutatványokat hajtott végre vele, ám hamar fogyni kezdett a kerozin. Megpróbált a torony segítségével landolási helyet keresni, majd bepánikolt, hogy börtönbe kerül, de azt is mondta, hogy még akár pilótaállást is kaphatna, ha sikeresen landolni tudna. Az irányítók próbálták rávenni a leszállásra a fogyó üzemanyag miatt, ám végül nem sikerült egyezségre jutni, az ideiglenes pilóta bocsánatot kért mindenkitől, közölte, hogy ő csak egy összetört srác, akinek nincs ki mind a két kereke, majd egy Seattle-höz közeli, Ketron szigetbe csapódott. A helyi seriff kizárta a terrorakció gondolatát is.

Itt a szerelő és a légiirányítás közti beszélgetés hangfelvétele

Azt hitték a tévéből jön a hangrobbanás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.