Illegális bevándorlás

Embercsempészeket vettek őrizetbe Temesváron

Embercsempészet gyanújával őrizetbe vettek Temesváron két román állampolgárságú férfit, akik húsz ázsiai határsértőnek segítettek illegálisan átjutni az országhatáron.

2018.08.08 12:57MTI

A csoportot kedden délben tartóztatta fel a határrendészet illegális migrációt és határon átnyúló bűnözést megelőző szolgálatának műveleti egysége. A határrendészek egy kisbuszt és az azt felvezető személygépkocsit megállítva találtak rá az iratok nélküli hét férfira, hét nőre és hat kiskorúra, akikről - előállításuk és kihallgatásuk után - megállapították, hogy iraki, iráni és szíriai állampolgárok, akik illegálisan jutottak román területre.

A külföldiek ellen tiltott határátlépés gyanújával kezdeményeztek eljárást, amelynek lefolytatásáig a bevándorlási hivatal temesvári elhelyezési központjában szállásolják el őket. A két román állampolgárt embercsempészéssel gyanúsítják, a Temes megyei táblabíróság ügyészsége elrendelte őrizetbe vételüket.

A határrendészet múlt pénteken másik két román embercsempészt fogott el, akik a szerb határ közelében vettek fel autóikba nyolc iraki és szíriai határsértőt.

A román határrendőrség számos alkalommal tett közzé felhívást, amelyben arra figyelmezteti az alkalmi és hivatásos fuvarozókat, hogy a határsértőknek nyújtott segítség bűncselekmény, amelyet 2-től 7 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanak Romániában. Amennyiben a határsértő segítése anyagi előnyszerzés érdekében történik, az embercsempész 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.