Bandaharc

Háborús övezet Chicagóban: 44 meglőtt áldozat a véres hétvégén

Chicagóban négy embert lelőttek és negyvenet megsebesítettek a hétvégén.

2018.08.07 05:30MTI
hirdetés

Véres hétvége volt Chicagóban, az amerikai nagyvárosban vasárnap négy embert lelőttek és negyvenet megsebesítettek.

Fred Waller, a chicagói rendőrség egyik vezetője hétfőn sajtóértekezleten jelentette be, hogy a 44 meglőtt áldozat közül négyen belehaltak sérüléseikbe. Hozzátette: a lövöldözések három helyen, három rendezvényen történtek és rendőrség szerint bandaháborúkról volt szó.

"Ez egyike volt a legvéresebb hétvégéknek" - fogalmazott Waller. Donovan Price lelkipásztor a CBS televíziónak azt mondta: a város úgy nézett ki, mintha "háborús övezet" lenne.

Fred Waller szerint az idén 2017-hez képest a lövöldözések 30, a gyilkosságok aránya pedig 25 százlaékkal csökkent. "A mostani hétvége nem érzékelteti a bűnözés felett az idén elért győzelmeinket" - fogalmazott a rendőri vezető.

A végzetes vasárnapi lövöldözés előtt szombaton 15, pénteken pedig 6 helyen dördültek lövések, halálos áldozata azonban csak a vasárnapi erőszaknak volt.

Donald Trump elnök többször ígéretet tett, hogy fellép a Chicagóban elharapódzott erőszak ellen, és még tavaly úgy fogalmazott, hogy a gyilkosságok "járványos méreteket öltöttek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.