Földmozgás

Már 142-re nőtt az indonéziai földrengés áldozatainak száma

Az utóbbi egy hétben szinte megszámlálhatatlanul mozdult meg a föld alattuk.

2018.08.06 16:40MTI

Legalább 142-en meghaltak az Indonéziához tartozó Lombok szigetén pusztító földrengésben, a sérültek számát ötvennél többre teszik. A Richter-skálán hetes erősségű földmozgás egy héttel egy másik, 16 emberéletet követelő tragédia után történt a kedvelt turistaközpontban.

A mostani földrengés után cunamiriadót is kiadtak a térségben, ezt később visszavonták. Az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint a földmozgás epicentruma a Lombok sziget északi partvidékén fekvő Loloan várostól 2 kilométerre keleti irányban, fészke pedig 10,5 kilométeres mélységben volt.

A földrengés pánikot váltott ki a két szigeten nyaraló turisták és a helyi lakosok körében. Beszámolók szerint Balin több másodpercig érezhető volt a földmozgás, míg Lombokon mintegy fél percig volt érezhető a rengés, amelynek hatására az emberek kirohantak az utcára. Mindkét szigeten károk keletkeztek otthonokban, számos régi épület megrongálódott Lombok legnagyobb városában, Mataramban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.