Kiiktatás

Eltűnt a tv2 a román Digi csomagjából - vagy ott sem volt?

A kormányközeli Andy Vajna csatornája helyett a Comedy Central Magyarország látható. Reagált a tv2 a sajtóhírekre.

2018.08.06 01:32ma.hu

Pénteken délután változás történt a Digi Románia (RCS & RDS) szolgáltató digitális és analóg kábeltelevíziós csatornakiosztásában - írja az Aradi Nap. Az egyik legnézettebb magyar csatorna, a TV2 helyén a Comedy Central Magyarország műsora látható, ami miatt több olvasónk is nemtetszését fejezte ki - írja a lap.

Kolozsváron sem fogható már a TV2 - erősítették meg a hvg.hu-nak.

Mivel a Mozi+ kábelcsatorna is eltűnt, helyét a Film4, míg a Prime helyét Comedy Central Family Magyarország vette át.

A Film4 csatornát a magyar Digital Media and Communications Zrt. (DMC) indította Magyarországon (a kivonuló Fox Network helyére), amely jelenleg három csatornát, a Story4, a Story 5 és a Galaxy TV csatornákat működteti.

A Comedy Central csatornák a Viacom International Media Networks tulajdonában vannak.

A szolgáltató egyelőre nem indokolta meg a változást.

A Digi és az erős kormányzati hátszélllel bíró TV2 csoport viszonya nem felhőtlen, a Spíler Tv beindításával a Digi az angol mellett az olasz labdarúgó-bajnokság közvetítését is elvesztette.

A sajtóban a hétvégén megjelent, félinformációkon alapuló cikkekre reagálva a TV2 Csoport az alábbiakat közölte

Az RCS & RDS S.A. műsorterjesztő (a DIGI Sport anyacége) a TV2 Média Csoport Zrt és a CEE Broadcasting Srl. médiaszolgáltatók engedélye nélkül és ezirányú megállapodás hiányában továbbította a nyilvánossághoz a TV2, a Mozi+ és a PRIME műsorait. A TV2 Média Csoport Zrt és a CEE Broadcasting CO Srl. ezért felszólította a műsorterjesztőt a jogsértő magatartás abbahagyására, melynek a műsorterjesztő eleget tett. Tehát az RCS & RDS S.A. nem a korábban megjelent cikkekben írt indokok alapján és nem önszántából vette ki az említett három csatornát a kínálatából, hanem a felszólításnak eleget téve az RCS & RDS S.A. megszüntette a jogsértő állapotot.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.