Tragédia

Lezuhant Svájcban egy veterán gép, sokan meghalhattak

Lezuhant egy kisrepülőgép Svájcban, a fedélzeten 17-en utaztak, feltehetően a halálos áldozatok száma is magas.

2018.08.05 07:55MTI

Lezuhant egy húszszemélyes repülőgép a svájci Alpokban, a tragédiának feltehetően számos halálos áldozata van - jelentette a dpa német hírügynökség vasárnap Graubünden kanton rendőrségére hivatkozva.

A Ju-52-es típusú - 1939-ben készült - gép a rendőrség közlése szerint a Piz Segnas hegység nyugati oldalán, 2540 méteres magasságban csapódott földnek. A tragédia még szombaton történt, a mentési munkálatokat a hegyi terep nehezíti.

Az áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, a gépen 17 utas és háromfős személyzet fér el.

A járatot egy olyan cég üzemelteti, amely az Alpokat bemutató körrepülésekre szakosodott.

Svájcban szombaton egy másik kisrepülő is balesetet szenvedett, a Luzern mellett Hergiswilnél. Annak a tragédiának négy halálos áldozata van, egy kétgyermekes helyi család tagjai.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.