Ellátás

Érzéstelenítés nélkül végeztek császármetszést egy amerikai nőn

Be is perelte a kaliforniai kórházat, miután lekötözték és egyből felnyitották a hasát. Üvöltött a fájdalomtól.

2018.08.04 12:06ma.hu

A 26 éves Delphina Mota a periratok szerint torka szakadtából ordított, és kért segítséget, mert mindent érzett, ami a császármetszés alatt történt vele - írta a hvg.hu.

A fiatal nő és a vőlegénye orvosi mulasztással és testi sértéssel vádolja a Tri-City Medical Center nevű egészségügyi intézményt. A fiatal nő már 41 hetes terhesen került be a kórházba, ahol beindították a szülést és epidurális érzéstelenítést adtak neki. Később az anya vérnyomása leesett, a szülész pedig nem hallotta a magzat szívhangját. Ekkor sürgősségi császármetszést rendelt el, de nem érte el az altatóorvost, noha többször hívta.

A szülész elrendelte az anya lekötözését, Mota pedig egyszer csak azt érezte, hogy felvágják a hasát, miközben a gyerek apja a folyóson hallgatta az elborzasztó üvöltést.

A kislányuk, Cali most héthónapos, és semmi baja. A kórház egyelőre nem kommentálta a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.