Időjárás

Már több mint 70 ember meghalt a mexikói hőségben

Júliusban a hőguta miatt 73 ember halt meg, 25-60 év közöttiek.

2018.08.02 08:36MTI

Több mint 70 ember meghalt Mexikó Alsó-Kalifornia államának fővárosában a rendkívüli hőség miatt - írta szerda este törvényszéki orvosokra hivatkozva a Milenio című helyi lap internetes oldalán.

Az újság értesülése szerint júliusban a hőguta miatt 73 ember halt meg, 25-60 év közöttiek.

Cesar Raul Gonzalez Vaca, a törvényszéki egészségügyi szolgálat képviselője elmondta, hogy a halottak többsége szív- és érrendszeri, vese- és tüdőbetegségben szenvedett, a betegségeket jórészét kábítószer-függőség okozta.

Július utolsó hetében Mexikó számos régiójában hirdettek szükséghelyzetet a példátlan mértékű forróság miatt. Az intézkedés révén a szövetségi tagállamok hozzájuthatnak azokhoz a rendkívüli pénzügyi alapokhoz, amelyekből segélyt nyújthatnak a polgári lakosságnak ilyen helyzetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.