Nőügy

Rudolph Giuliani beteges hazudozónak nevezve támadta Donald Trump egykori ügyvédjét

Michael Cohen a tudtuk nélkül lehallgatta több ügyfelét is.

2018.07.30 03:17ma.hu

Beteges hazudozónak és manipulátornak nevezve támadta vasárnap Michael Cohent, Donald Trump amerikai elnök egykori ügyvédjét Rudolph Giuliani, New York volt polgármestere és Trump jelenlegi ügyvédje.

Giuliani a Fox televíziónak nyilatkozva leszögezte: nem hiszi, hogy Donald Trump és munkatársai "háborúban állnak" Michael Cohennel, de - mint mondta - az elnök egykori ügyvédje teljességgel "hiteltelen".

"Sajnálom őt. Tönkretette magát" - fogalmazott Giuliani, aki szerint Cohen immár tanúként is hiteltelen. "A pasas vallomása alapján egyetlen ügyben sem járnék el, hiszen önmagának is sokszor ellentmondott" - hangoztatta.

Giuliani - Donald Trumppal egyetemben - az elmúlt napokban többször is kétségbe vonta Cohen hitelességét, miután a volt ügyvéd képviselője a CNN-nek átadott egy hangfelvételt. Ezt Cohen titokban rögzítette és az hallható rajta, hogy Donald Trumppal egyeztet egy újság főszerkesztőjének fizetendő összegről azért, hogy ne közölje le egy Playboy-modell sztoriját a Trumppal több mint tíz évvel ezelőtt folytatott viszonyáról.

A hírtelevízió egyik későbbi híradásában közölte azt is: Cohen állítása szerint Trump tudott arról, hogy legidősebb fia a 2016-os elnökválasztási kampány idején a New York-i Trump-toronyban találkozott Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnővel, aki a demokrata párti elnökjelöltről, Hillary Clintonról szóló terhelő dokumentumokat ígért. "Cohen kitalál történeteket, beteges hazudozó, manipulátor" - mondta Giuliani. Emellett kijelentette: éppen a nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyítja, hogy Donald Trump nem követett el törvénytelenséget.

Giuliani a CBS televíziónak is nyilatkozott a Cohen-ügyről. Mint mondta: tudomása szerint Michael Cohen a tudtuk nélkül lehallgatta több ügyfelét is, és jelenleg 183 - közülük 11-12 Trumpra vonatkozó - hangfelvétel van az ügyészség birtokában.

Michael Cohen ellen jelenleg New Yorkban nyomozás folyik banki és adócsalás, valamint a kampányfinanszírozásra vonatkozó törvény megsértésének gyanúja miatt. Áprilisban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatást tartott az ügyvéd irodájában és lakásában, és akkor egyebek közt hangfelvételeket is lefoglalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.