Kár érte

Drogcsempészek gyújtották fel Fa Nándor egykori hajóját

A Karib-tengeren található St. Martinnél leégett egy hajó, ami Fa Nándor 1996-os Vendée Globe versenyére készült.

2018.07.27 11:38ma.hu

Fa Nándor korábbi hajóját drogcsempészek használták Martinique sziget közelében - írja a Le Figaro.

A Budapest nevű hajó két kanadai tulajdonában volt, akiket július 19-e óta figyeltek a vámhatóságok. Mikor elkezdődött a razzia, a két csempész a vízbe ugrott, de előtte felgyújtották a hajót, hogy elsüllyesszék. Így akarták ugyanis eltüntetni a hajótestbe rejtett másfél tonna kokaint.

Fa Nándort elszomorították a hírek. "Szomorúsággal tölt el, hogy leégett a korábbi hajóm. Ám le kell szögezni, hogy 18 éve nincs kapcsolatunk a hajóval, ami 15 évig francia kezekben versenyzett, majd pár éve kanadai tulajdonba került. Csak most a híreket olvasva értesültünk az incidensről, de hozzá kell tenni, a francia portálokon felemás, hamis információk is megjelentek. Fog még ezzel foglalkozni a nemzetközi sajtó, addig várnunk kell, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt” - mondta el a sportember a Bors megkeresésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.