Katasztrófa

Románia két repülőt és húsz katonát küldött segítségül az erdőtüzek sújtotta Görögországnak

Az egyik repülőgép C-27 J Spartan típusú, amely erdőtüzek oltására alkalmas, a másik C-130 Hercules típusú, amely logisztikai segítségnyújtásra alkalmas.

2018.07.25 16:17MTI

Románia két repülőből és húsz katonából álló segítséget küldött szerdán az erdőtüzek által sújtott Görögországnak - jelentette be szerdán Mihai Fifor román védelmi minisztérium.

A tárcavezető elmondta, hogy a repülők szerda délelőtt indultak útnak. Az egyik repülőgép C-27 J Spartan típusú, amely erdőtüzek oltására alkalmas, a másik C-130 Hercules típusú, amely logisztikai segítségnyújtásra alkalmas. A két repülőn összesen húsz katona szolgál.

Fifor közölte, hogy a román hatóságok készek újabb segítséget nyújtani a görögöknek, amennyiben ilyen jelzést kapnak Athéntól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.